Főoldal
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatások
Elérhetőségek
Galéria
  • Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06
 

Szenvedélybetegek nappali ellátása

 

Szenvedélybetegek nappali ellátása:

"Ha úgy tűnik, nincs segítség, közelebb van, mint remélnéd!" (Unique)

Intézményünk 2007. január 1-je óta szenvedélybetegek közösségi ellátását működtet Szarvas Város közigazgatási területén. 2009-től a felmerülő igényekre reagálva ellátási területünket kibővítettük Csabacsűd és Békésszentandrás településekkel is.

Célunk, hogy a szenvedélybetegeket a saját lakókörnyezetükben megkeresve motiváljuk az életmód-változtatásra, segítsük, valamint folyamatosan nyomon kövessük ennek folyamatát. Segítséget nyújtunk a szenvedélybetegek számára problémáik megoldásában, meglévő képességeik és készségeik megtartásában, illetve fejlesztésében, a mindennapi életükben adódó konfliktusok feloldásában, a szociális és mentális gondozásukban, és az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutásukban. Feladataink közé tartozik a tanácsadás, szabadidős programok szervezése, szociális problémák kezelése, a szenvedélybetegek családjának segítése, a szenvedélybetegek rehabilitációja, a közösségbe való reintegrációja egészen a munkaerő-piaci reintegrációig. Szenvedélybetegségüket tekintve a hozzánk segítségért fordulók zöme alkohol-, gyógyszer-, vagy nikotinfüggő, de játékszenvedéllyel küzdők, valamint illegális kábítószer használók is találhatóak a kliens körünkben. A közösségi gondozóink leginkább segítő beszélgetéseket és személyes célok felmérését végzik az ellátottak lakókörnyezetében, de sokan kérik segítségünket ügyeik intézésében is.

A 2010. március 1-jétől bekapcsolódtunk a szenvedélybetegek nappali ellátásába, és megnyitottuk a Napraforgó-Második Esély Klubot. Szolgáltatásainkat a szarvasi, békésszentandrási és csabacsűdi szenvedélybetegek számára biztosítjuk.

Az új szolgáltatás indításának fő célja az volt, hogy a nappali ellátás az eddiginél nyitottabb, a szükségletekre gyorsabban reagáló, integráló szerepet betöltő ellátási forma, amely hátterét adhatja az alapszolgáltatások összekapcsolásának.

Alapvető célunk komplex szakmai segítséget nyújtani a hozzánk forduló szenvedélybetegeknek, egyénre szabott gondozással segíteni őket életmódváltozásuk elindításában és fenntartásában, nyomon követni és támogatni visszailleszkedésüket a társadalomba. Célunk, hogy képességeiket egy olyan pszichés, fizikai és szociális szintre állítsuk vissza, melynek eredményeképpen képesek lesznek a munkaerőpiacra reintegrálódni, valamint szabadidejüket hasznosabban eltölteni. A szenvedélybetegek nappali intézménye az önkéntességre és a speciális segítő programokra épülve biztosítja az ellátást igénybe vevők igényei alapján a felvilágosító, tájékoztató, kulturális, szabadidős, képzési, átképzési, állásközvetítő, védett lakhatást elősegítő, lakhatási és családi programok szervezését és lebonyolítását.

Ha egy (vagy több) segítő kézre, egy vidám, jó társaságra, jó hallgatóságra vagy csak egy bátorító, kedves szóra van szüksége, jöjjön be hozzánk!

Szolgáltatásaink:

Szociális szakembereink otthonukban keresik fel az ellátást igénybe vevőket. Szolgáltatásaink önkéntesen és térítésmentesen vehetők igénybe.

Keressen fel minket, ha Ön, vagy hozzátartozója:

- káros szenvedélye gondot okoz családjában, munkahelyén, tágabb környezetében (alkohol, dohányzás, internet függőség, játékszenvedély.)
- elveszettnek érzi magát, nem talál kiutat a problémáiból
- társas, illetve családi gondokkal küzd
- egészségesebb életet szeretne élni

Mit nyújtunk?

MINDEN általunk nyújtott szolgáltatás INGYENES, diszkréciót biztosítunk!

- Életvezetési tanácsadás
- Problémaelemzés és feltárás
- Stresszkezelés
- Önellátásra való képesség javítása, fenntartása
- Segítségnyújtás álláskeresésben (internet-, telefonhasználat lehetősége)
- Szabadidő szervezett eltöltésének segítése
- Szociális és egészségügyi ellátások igénybevételében való segítségnyújtás
- Ruhaadomány osztás
- Lelki megerősítés, támogatás
- Tisztálkodási, mosási, szárítási lehetőség
- Pihenés, kikapcsolódás, szabadidős csoportfoglalkozások (társas játékok, kreatív programok, kirándulás, házi könyvtár, számítógép- internet használat)

"Senki sem lehet szabad, aki a szenvedélyek rabja" (Püthagoras)

Rendszeres ruhaosztásainkhoz folyamatosan várjuk az adományokat, felajánlásokat!

Nyitva tartás:

Hétfőtől Csütörtökig: 08:00 - 16:00
Pénteken: 08:00 - 14:00

Elérhetőségünk:

Oncsik János, nappali ellátás vezető
5540 Szarvas, Tessedik S. u. 24.
Tel: +36/66 210-245
Mobil: +36/20 770-0012
E-mail: klubnapraforgo@gmail.com

 
Ótemplomi Szeretetszolgálat @2016 Szarvas