Ótemplomi Szeretetszolgálat

Szarvas
 

Idősek otthona

 

Idősek otthona

Az Ótemplomi Szeretetszolgálat idősek otthona 1992-es indulása óta mára egy 63 férőhelyes otthonná nőtte ki magát.

Számos beruházás, építkezés után ma az idősek otthona 33 lakószobával rendelkezik, melyekhez majdnem ugyanennyi fürdőszoba is tartozik.

A lakók ápolását-gondozását felkészült szakemberek végzik, akik a nap 24 órájában tudnak reagálni az ellátottak egyéni igényeikre. A bentlakó idősek számára biztonságot jelent az ápolók állandó jelenléte.

Az Intézmény az idősek fizikai és egészségügyi ellátásán kívül biztosítja a lakók hitélet gyakorlásának lehetőségét naponkénti áhítattal, illetve egyéni lelkészi beszélgetéssel.

Rendszeresen vannak foglakozások, melyek a bentlakók életét hivatottak színesebbé tenni. Ezeken az alkalmakon az idősek nagyobb száma szívesen vesz részt.

Törekedve a lakók elégedettségére, folyamatosan történnek kisebb-nagyobb munkálatok, melyek az otthon, és az ellátás színvonalát emelik. A legfontosabbak ezek közül: 2004-ben új tálaló-melegítő konyha, ebédlő, 2 lakószoba került átadásra. 2005-ben egy újabb beruházással megvalósult az úgynevezett Kovács-parókia felújítása, melynek eredményeképpen 8 új fürdőszobás szoba várta a beköltözőket. 2009-ben az egyik épületrész tetőtere került beépítésre, így 8 db fürdőszobás, klímás szoba, valamint 1 elkülönítő került ünnepélyes átadásra. 2011-ben is történtek átalakítások, felújítások és újabb fürdőszobák kialakításai.

A lakóink nemcsak Szarvasról és a környező városokból érkeznek, Istennek hála - jó hírünk messze városokba is eljut. Az idősek, hozzátartozók bíznak az intézményben, mert egyházi fenntartású, és bíznak az itt dolgozókban, mert hamar meggyőződnek arról az elhivatottságról, amellyel a személyzet a munkáját végzi.

Lakókörnyezet

- Intézményünkben 1, 2, 3 ágyas szobák várják az érdeklődőket.
- Szobáink kábeltelevízió elérhetőséggel, és nővérhívó berendezéssel ellátottak.
- Lehetőség van saját bútor használatára is.
- Lakóink szobájukat egyedi hangulatúvá varázsolhatják. A cél, hogy jól érezzék magukat, és elhozzanak egy kis darabot az otthonukból.
- Az Intézménynek van saját, zárt udvara, ahol a kemence, padok biztosítják a kültéri programok helyszínét. Gondolva a gyermekkorú látogatókra, elhelyeztünk az udvaron egy fa játszót is, hogy minél több gyermek szeressen bejönni a szeretett nagyszülőkhöz, dédszülőkhöz.

Beköltözési feltételek

2008. óta történik gondozási szükséglet felmérés a kérelmezőknél, ami azt jelenti, hogy megadott szempontsor alapján az előgondozást végző személy elvégez egy vizsgálatot.

Idősek otthonába ma az a személy költözhet, akinek a napi gondozási szükséglete meghaladja a 4 órát. Napi 4 óra, vagy az alatti óraszám esetén az alapszolgáltatások, nappali ellátások jöhetnek szóba. Vannak úgynevezett egyéb körülmények (például ha valaki 80. életévét betöltötte és egyedül él), amikor nem kell órákban kifejezni a szükségletet, hanem az egyéb körülmény fennállása már elegendő indok idősek otthoni beköltözéshez.

Bővebb tájékoztatást erről az otthon vezetője ad.

Elérhetőség:

Tóthné Tótka Edit, otthonvezető
5540 Szarvas, Vajda Péter u. 7.
Tel.: +36/66 521-330
Mobil: +36/20 824-4232 (munkaidőben)

 
Ótemplomi Szeretetszolgálat @2016 Szarvas
Flag Counter